آیا با سیر سیاه و خواص بسیار این ماده خوراکی آشنا هستید؟ در این مقاله به بررسی کامل خواص سیر سیاه در درمان و پیشگیری از بیماری ها می پردازیم.

به طور حتم شما هم تا به حال مطالب بسیاری درباره خواص درمانی سیر شنیده اید. جالب است بدانید که سیر سیاه خواصی به مراتب بیشتر از سیر سفید یا همان سیر خام دارد. اگر شما نیز به فکر مصرف این ماده خوراکی و بهره مند شدن از خواص شگفت انگیز آن در پیشگیری از انواع  بیماری ها و یا درمان آن ها هستید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با هم به بررسی ویژگی های این نوع سیر، طرز تهیه و مصرف این ماده، استفاده های خوراکی و درمانی آن، تفاوت آن با سیر سفید و… بپردازیم.

آشنایی با سیر سیاه

سیر سیاه در حقیقت همان سیر سفید یا خام است که طی فرایندی که در بخش های بعدی توضیح می دهیم، تخمیر شده و به رنگ سیاه در می آید. در طی فرایند تخمیر به دلیل تغییراتی که در ساختار سیر اتفاق می افتاد، خواص درمانی آن چندین برابر افزایش می یابد. در عین حال بر خلاف سیر سفید، بوی بدی ایجاد نمی کند و شما می توانید بدون نگرانی بابت این مسئله، به طور روزانه مصرف این ماده را در برنامه غذایی خود قرار دهید تا هم سیستم ایمنی بدن خود و عزیزانتان را تقویت کنید و هم از سایر خواص بی نظیر آن بهره مند شوید.

بسیاری از افراد به دلیل بوی بد سیر معمولی و همچنین طعم تند و تیز آن، از خوردن سیر اجتناب کرده و در نتیجه از خواص آن نیز بی بهره می مانند. اما با خرید سیر سیاه، نه تنها از بوی بد سیر معمولی در امان هستید، بلکه طعم شیرین و مطبوعی را نیز تجربه خواهید کرد.

مقایسه این سیر با سیر خام

سیر سیاه تفاوت های قابل توجهی با سیر خام دارد که این تفاوت ها هم شکل ظاهری و خواص آن و هم مواد مغذی و معدنی موجود در سیر را شامل می شوند. در بخش قبلی اشاره کردیم که پس از انجام عمل تخمیر، رنگ سیر سفید به سیاه تغییر پیدا می کند، طعم آن شیرین شده و بوی بد سیر خام از بین می رود. اما باید به این نکته نیز توجه ویژه ای داشته باشیم که ارزش غذایی و مواد تشکیل دهنده سیر نیز تغییر می کند. به عنوان مثال پروتئین موجود در سیر بیشتر شده و آلیسین آن (عامل ایجاد بوی بد) کمتر می شود.

علاوه بر این موارد، خواص دارویی و درمانی سیر سیاه نیز حدود 5 برابر سیر خام است و اثرات آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی بیشتری دارد. این دو نوع سیر تفاوت های بیشتری نیز دارند که برای آشنایی با آن ها می توانید به سایر مطالب سایت نیز مراجعه کنید.

خواص سیر سیاه

حال که با سیر سیاه و ویژگی های آن آشنا شده اید، حتما برایتان جالب است که درباره خواص این خوراکی نیز بیشتر بدانید. کمتر بیماری رایجی وجود دارد که پیشگیری یا درمان آن در حیطه خواص سیرهای سیاه نباشد. زیرا مهم ترین خاصیت این نوع سیر تقویت سیستم ایمنی بدن به شکلی موثر و شگفت انگیز است و بدنی که از سیستم ایمنی قوی برخوردار باشد، کمتر در معرض ابتلا به انواع بیماری قرار می گیرد.

سیر سیاه دکتر بیز خواص بی شمار دیگری نیز دارد از جمله: جلوگیری از ابتلا به انواع مختلف سرطان به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی، بهبود بخشیدن و افزایش سرعت فرایند درمان سرطان، حفاظت از کبد و کمک به حفظ سلامت آن، کاهش چربی خون و نیز کاهش غلظت خون بالا، استفاده برای لاغری و کاهش وزن در افرادی که اضافه وزن زیادی دارند و برای حفظ سلامتی خود به دنبال روشی مناسب برای کاهش وزن هستند، کنترل کردن میزان قند خون در افراد دیابتیک و نیز جلوگیری از ابتلا به دیابت یا کاهش عوارض ناشی از این بیماری، محافظت از سیستم قلبی و عروقی بدن، جلوگیری از گرفتگی رگ های قلب، ضد حساسیت و آلرژی، کاهش التهاب های درونی بدن، درمان زود انزالی و…

اگر برایتان سوال است که سیر سیاه را از کجا بخریم باید عرض کنم که می توانید به فروشگاه کالایاب مراجعه کرده و این محصول پر طرفدار را تهیه بفرمایید.

طرز تهیه و مصرف این سیر

سیر سیاه از تخمیر سیر سفید در طی فرایند خاصی تهیه می شود. برای تخمیر سیر سفید یا خام به مدت دو یا سه ماه و در محیطی با دمای 70 درجه و رطوبت 85 درصد نگه داشته می شود. در طی فرایند تخمیر علاوه بر تغییر رنگ سیر، طعم، بو و حالت فیزیکی این خوراکی نیز تغییر می کند و به ماده ای سیاه رنگ و شیرین، بدون بو و ژله ای مانند تبدیل می شود.

سیر سیاه را به صورت های مختلفی می توانید استفاده کنید. به عنوان مثال این سیر را نیز می توانید مانند سیر سفید به صورت خام مصرف کرده و یا در پخت و پز و تهیه غذاهای مختلف از آن استفاده کنید. البته هنگام استفاده از غذا به این نکته که رنگ حبه های سیر تیره شده و مزه شیرینی نیز دارند، توجه داشته باشید و میزان سایر مواد را متناسب با آن تنظیم کنید تا طعم نهایی  غذا، دلخواه شما باشد.

آیا سیر سیاه عوارضی هم دارد؟

شاید مهم ترین نکته منفی و البته حائز اهمیت در هنگام مصرف سیر سیاه این باشد که سیرهای سیاه نیز مانند سیرهای سفید، سبب افت فشار شده و مصرف بیش از اندازه آن ها می تواند باعث کاهش شدید و ناگهانی فشار شما بشود. پس این ماده خوراکی را همراه با مواد افزایش دهنده فشار خون مانند خیار شور مصرف کنید.

اگرچه مصرف بیش از حد هر ماده خوراکی می تواند ایجاد مسمومیت کند، اما تا به حال عوارض دیگری برای سیر سیاه گزارش و یا مشاهده نشده است. پس در صورت مصرف به اندازه این سیر، با خیالی آسوده از خاصیت های بسیاری که دارد بهره مند شوید.

سخن پایانی

در این مقاله به طور کامل هر آن چیزی را که باید درباره سیرهای سیاه می دانستید برایتان شرح دادیم. در پایان بد نیست بدانید که سیر سیاه قیمت بسیار مناسبی دارد و در صورتی که نوع مرغوب و با کیفیت آن را تهیه کنید، می توانید مطمئن باشید که هزینه اندکی که برای خرید این سیر صرف می کنید بسیار کم تر از هزینه داروها و فرایند درمان انواع بیماری به ویژه بیماری های ناشی از نقص سیستم ایمنی است و شما با صرف مبلغی ناچیز و خرید یک خوراکی طبیعی به جای داروهای شیمیایی گران قیمت، می توانید از سلامت خود و اعضای خانواده تان محافظت کرده و احتمال ابتلای خود و عزیزانتان به بسیاری از بیماری ها را کاهش دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید سیر سیاه به کالایاب استفاده کنید. 

 

 

ایندکسر